Герб Христинівського району
Христинівська 
районна рада


Головна | Мій профіль | Вихід         
Ви увійшли як Гість | Група "Гості" | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 27
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2016 » Березень » 12 » В. Гройсман: Виконавча влада повинна нарешті зайнятися країною і вирішенням проблем людей
12:30
В. Гройсман: Виконавча влада повинна нарешті зайнятися країною і вирішенням проблем людей

Для розробки і впровадження плану виходу з нинішньої політичної кризи виконавча влада має займатися не політикою, а системним вирішенням нагальних проблем населення, зокрема реформами системи охорони здоров'я та відродження національної економіки. Про це Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман заявив в інтерв'ю телеканалу "Рада" у п'ятницю.

"Виконавча влада повинна нарешті зайнятися не політикою, а країною і вирішенням проблем людей і державних проблем. Тоді ми матимемо реальний план входу з кризи", – підкреслив Голова Верховної Ради.

Голова Парламенту поінформував, що за останній час провів низку зустрічей з представниками експертного середовища та громадськості з метою напрацювання антикризового плану і прокоментував ті, які відбулись на цьому тижні, зокрема з питань охорони здоров'я та зайнятості.

За його словами, система охорони здоров'я, що існує нині в Україні, не здатна задовольнити потреби населення: пацієнти не отримують якісних послуг, а лікарі – відповідного забезпечення своєї праці. Така ситуація спричинена відсутністю системного бачення реформи галузі профільним міністерством, зауважив В. Гройсман.

"Немає бачення того, якою має бути охорона здоров'я: як мають працювати поліклініки або амбулаторії сімейного лікаря, як вони будуть забезпечені, на якому обладнанні вони будуть працювати, як діагностувати хвороби, що робити з тими людьми, які помирають від серцево-судинних захворювань. Це елементарні питання, як у Європі і у світі вирішуються за один день, лічені години, а у нас призводять до смертей людей у достатньо ранньому віці", – зазначив Голова Парламенту.

Голова Верховної Ради зазначив, що необхідно чітко визначити пріоритети реформи "і зрозуміти, як будуть працювати лікарні, відділення, скільки буде отримувати лікар, як людина може отримати якісну медичну послугу, як доглядати хворого, який знаходиться у важкому стані в лікарні, – на ці питання треба знайти відповіді, і це є абсолютно реально", зауважив він.

Крім того, одним з найбільш актуальних питань в Україні сьогодні лишається проблема зайнятості населення та заробітних плат. "Якщо людина має роботу, якщо людина має нормальну заробітну плату, вона може планувати своє життя, життя своєї родини, давати якісну освіту своїм дітям", – зазначив В. Гройсман.

Коментуючи ситуацію на ринку праці в Україні, Голова Парламенту зазначив, що сьогодні зайнятість населення та кількість вакансій зменшуються, освіта, у тому числі професійно-технічна, не відповідає потребам ринку праці.

"Треба сьогодні реально займатися відродженням національної економіки: будувати дороги, розвивати інфраструктури, робити капітал ремонт країни там, де люди отримають реальну заробітну плату, реальну роботу", – наголосив В. Гройсман.

Голова Парламенту підкреслив, що далі відкладати вирішення цих проблем неприпустимо.

Переглядів: 150 | Додав: admin | Рейтинг: 4.0/1
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites
  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz